Du är en unik snöflinga som möter livets utmaningar. Vad är ditt nästa steg på din resa?

Du är en unik snöflinga som möter livets utmaningar.

Vad är ditt nästa steg på din resa?

I den lilla byn Vinterglans var vintern mer än bara en säsong – den var en magisk tid då snöflingor blev budbärare av hopp och nya möjligheter. 

Barnen i byn hade hört sagor om de dansande snöflingorna som omvandlades från iskristaller till smältvatten och sedan föddes på nytt som gnistrande snöfall.

En kall vinterdag vaknade barnen upp till en snötäckt värld där varje snöflinga som föll bar på en unik skönhet. De glittrade som små diamanter och dansade i vinden, som om de visste att deras resa bara hade börjat.

Under dagarna smälte snön till vatten och samlades i små bäckar som slingrade sig genom byn. Barnen följde vattnet och upptäckte att det förde med sig möjligheter och förnyelse. 

De lärde sig att varje smält snöflinga representerade en möjlighet att växa och förändras. Det var livets vatten, på samma sätt som den största delen av deras kroppar bestod av vatten. 

När vattnet mötte solens värmande strålar, steg det upp som osynlig ånga och skapade en himmel av möjligheter. 

Barnen förstod att även när de möter utmaningar och förändringar i sina liv kan de omvandlas till något nytt och vackert.

När vintern kom tillbaka nästkommande år föll de magiska snöflingorna från himlen igen. Barnen förstod att varje gång vintern kom var det som en ny början. 

Varje snöflinga bar på en unik möjlighet till förändring och tillväxt.

Historien om de dansande snöflingorna blev en del av Vinterglans-traditionen, och varje vinter samlades byborna för att fira vintersolståndet och påminnas om att varje dag är en möjlighet att omvandlas och skapa något vackert, precis som de magiska snöflingorna i deras älskade by.

I berättelsen om de dansande snöflingorna är även du en av alla dessa unika och glimrande snöflingor – desto fler snöflingor, desto vackrare.

Du har mött många utmaningar i livet, smälts, transformerats och fötts på nytt. Du har utvecklats, vuxit och blivit mer detaljrik med åren. 

Nu när året går mot sitt slut, vad vill du fortsätta och utveckla, transformera och skapa?

Vad vill du dansa vidare till i livets snöfall och ge din resa nya möjligheter, nytt skapande i en ny tid?

Låt varje ögonblick vara en unik chans att omfamna din egen resa av möjligheter och låta ditt liv bli en fortsättning på den vackra dansen av förändring och tillväxt även i utmanande tider. 

Låt 2024 bli ditt bästa år så här långt.

Önskar dig en underbar jul och ett framgångsrikt och glädjefyllt nytt år!

Judith

Kategori:
Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

Här kan du läsa olika inlägg av mig angående hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *