Är du Förälskad i Livet? Lär dig hur Passion berikar Ikigais landskap.

Är du Förälskad i Livet? Lär dig hur Passion berikar Ikigais landskap.

I min senaste blogg delade jag insikter om hur Ikigai fungerar och de olika elementen: Passion, Mission, Vocation och Yrke

Idag kommer jag att fördjupa mig i ämnet passion, något som verkligen borde få alla hjärtan att bulta!

Passion är en central del av Ikigai och representerar den djupa kärlek och entusiasm du känner för något. Det är gnistan inom dig som tänds när du ägnar dig åt det du älskar mest.

Inom ramen för Ikigai är passion den kraft som driver dig framåt och ger livet färg och mening.

För att förstå passion inom Ikigai börjar det med att identifiera vad du älskar att göra. Det kan vara en aktivitet, ett ämne eller till och med en viss typ av relation. När du hittar det som verkligen eldar upp din entusiasm, har du funnit din passion.

Passion inom Ikigai går utöver ytan av enkla intressen; det är en fördjupad känsla av glädje och tillfredsställelse som kommer när du är helt försjunken i det du älskar. Det är den del av Ikigai som inte bara ger dig energi utan också gör varje ögonblick meningsfullt och njutbart.

När passion integreras i ditt Ikigai blir varje handling och insats en manifestation av din innersta glädje och övertygelse. Det är den kraftfulla koppling mellan vad du älskar att göra och vad världen behöver som ger en djupare och mer hållbar mening till ditt liv.

Att följa din passion inom ramen för Ikigai handlar inte bara om personlig tillfredsställelse utan också om att dela din inre eld med världen. Genom att göra det du älskar mest bidrar du inte bara till ditt eget välbefinnande utan också till andras liv på ett meningsfullt sätt.

Sammanfattningsvis är passion inom Ikigai en central del av att hitta meningen med livet. Det är den drivande kraften som vägleder dig mot en uppfylld tillvaro och låter dig skapa en varaktig påverkan, både på dig själv och på världen omkring dig.

Så, vad är du passionerad över, eller har du inte funnit det ännu?

I januari 2024 kommer jag att hålla en unik workshop där du får möjlighet att utforska dessa områden och se vad du vill utveckla eller avsluta. Det blir en mötesplats för självreflektion, tillväxt och gemenskap.

Du kommer att få hjälp med att:

– Skapa en klar och tydlig bild av dina prioriteringar inför 2024.

– Förstå varför du har skjutit upp vissa saker eller inte färdigställt dem och varför de inte har fått den uppmärksamhet de förtjänar.

– Lära dig att prestera på topp när det verkligen betyder något för dig.

– Finn passionen i ditt liv! Vilka delar i dig är kanske ännu inte aktiverade för att göra det lilla extra för dig själv eller med andra? Eller får din passion tillräckligt med utrymme i ditt liv?

I nästa del kommer jag berätta mer om Misson – Det du är bra på!

Så håll utkik efter mer information om workshopen – en resa mot att upptäcka och forma ditt Ikigai väntar!

Länge leve Passionen!

Judith

Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

Här kan du läsa olika inlägg av mig angående hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *