Ditt Livs Pussel. Hur du skapar ditt Ikigai genom val av Yrke!

Ditt Livs Pussel. Hur du skapar ditt Ikigai genom val av Yrke!

Oroligheterna i världen gör att du kan lätt tappa fokus på ditt eget liv och vad du kan göra för att skapa ett meningsfullt liv. Låt inte yttre händelser stoppa dig!

Därför är det viktigare än någonsin att du finner ditt Ikiga och i den sista delen av vår resa genom Ikigai kommer vi att fokusera på ditt yrke, det som ger en ekonomisk stabilitet samtidigt som du förenar Passion, Mission och Vocation för att skapa en helhet och balans.

Efter att ha tidigare utforskat Passion, Mission, och Vocation, är det nu dags att betrakta den ekonomiska aspekten av Ikigai och hur vi kan hitta balansen mellan personlig uppfyllelse och ekonomisk stabilitet.

En Återblick på Resan

I del I  av vår serie introducerades vi för grundläggande principer i Ikigai, där Passion, Mission, Vocation, och Profession förenas för att skapa en harmonisk livsstil. Vi gick djupt in i Passionens värld i del två, utforskade styrkan i Mission i del tre, och nu står vi här redo att fördjupa vår förståelse för Yrke.

Ikigai

Yrke inom Ikigai: Mer än Bara Ett Jobb

Yrke inom Ikigai sträcker sig längre än enbart den ekonomiska aspekten av arbete. Det handlar om att välja en profession som inte bara ger ekonomisk trygghet utan också samsas med ens passion, styrkor och bidrag till samhället. Att förena dessa element skapar en meningsfull och balanserad yrkesmässig väg.

Identifiera Yrket som Kompletterar Din Ikigai

För att hitta det perfekta Yrket inom ramen för Ikigai måste du reflektera över dina tidigare upptäckter. Vilka är dina passioner? Vad är dina styrkor och färdigheter? Hur kan du bäst bidra till samhället?

Genom att identifiera dessa element kan du målinriktat välja ett yrke eller välja en ny yrkesväg/studier som kompletterar och berikar ditt Ikigai.

Att leva ett meningsfullt liv och ekonomisk Stabilitet går hand i hand

Balansen mellan personlig uppfyllelse och ekonomisk stabilitet är avgörande för att skapa en hållbar och givande yrkesmässig resa. Att välja ett yrke som inte bara betalar räkningarna utan också ger en känsla av syfte och passion är en nyckel till långsiktig arbetsglädje och tillfredsställelse.

Evig Utveckling och Förändring

Precis som med andra delar av Ikigai är yrket en del av en ständig resa. Det var inte länge sedan som de flesta var inställda på att arbeta med samma sak hela livet men utvecklingen går rasande fort och idag finns det inga garantier att ditt yrke finns kvar i framtiden eller att du känner efter några år eller årtionden att nu vill du pröva något nytt.

Så har det varit även för mig, mitt yrkesliv har förändrats med åren utifrån vad som är meningsfullt för mig och det är en ständig resa med förändring och utveckling.

Dina intressen och mål kan förändras över tid, och ditt yrke bör vara flexibelt nog att växa med dig. Det är genom denna eviga utveckling och anpassning som vi kan fortsätta att uppleva en meningsfull och givande yrkesmässig resa.

Slutsatser om Yrke inom Ikigai

Yrket är den sista pusselbiten i vår resa genom Ikigai, och det är här alla delar av Passion, Mission, Vocation, och Profession smälter samman. Genom att medvetet välja ett yrke som inte bara ger ekonomisk belöning utan också harmoniserar med våra inre drivkrafter, kan vi skapa en yrkesmässig framtid som är fylld av syfte, meningsfullhet och ekonomisk stabilitet.

Låt Yrket bli den sista, men avgörande, delen i din Ikigai-pussel och leda dig mot en livsstil som är i fullständig harmoni med dina inre önskningar och den värld du är en del av. Tack för att du har följt med på denna resa genom Ikigai, där varje del har bidragit till att forma en helhet av balans och uppfyllelse.

Workshop

Onsdagen den 24 januari kl. 19.00 kommer jag att hålla en unik och kostnadsfri workshop på zoom för kvinnor där du får möjlighet att utforska bl.a. dessa områden och se vad du vill utveckla och kanske även avsluta. Det blir en mötesplats för självreflektion, tillväxt och gemenskap.

Du är välkommen och anmäla dig till info@livsvision.se Platserna är begränsade så anmäl dig så fort som möjligt för att vara garanterad en plats.

På workshopen får du lära dig att:

– Hur du stärker relationen till dig själv. Kvinnor är mer relationsorienterade än män, men missar ofta det viktigaste, relationen till dig själv. Relationen till dig själv är kopplad till din passion.

– Finn passionen i ditt liv! Vad får dig att fortsätta även när du mår dåligt och vill ge upp?

– Hur du slutar att skjuta upp eller inte avsluta saker i tid och äntligen kan leva upp till din Ikigai.

– Lär dig att fem olika sätt att prestera på topp så du får balans i din Ikigai.

– Skapa en klar och tydlig bild av dina prioriteringar inför 2024.

Du kan även lyssna på artikeln som en podd: 

 

Du är välkommen och anmäla dig till workshopen: info@livsvision.se

I nästa blogg kommer jag presentera min workshop, det kommer bli en transformerande och inspirerande resa för dig som deltar.

Det ska vara kul och jobba!

Judith

Kategori:
Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

Här kan du läsa olika inlägg av mig angående hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *