Vad är du kallad till att skapa i ditt liv? Få hjälp genom Ikigai att finna ditt kall.

Vad är du kallad till att skapa i ditt liv? Få hjälp genom Ikigai att finna ditt kall. 

I denna serie av artiklar utforskar vi Ikigai, det japanska begreppet för meningsfullhet och livssyfte, det här är del IV.

Vi har tidigare dykt in i Passionens värld och upptäckt kraften i Mission, du kan hitta de tidigare artiklarna på https://www.livsvision.se/blog.

Nu är det dags att rikta fokus mot det tredje området: Vocation som också kan beskrivas som ditt kall, ditt bidrag till världen.

Återblick på Tidigare Delar

I del I diskuterade vi grunderna i Ikigai, där Passion, Mission, Vocation, och Profession vävs samman för att skapa en meningsfull och balanserad livsstil.

I del II djupdök vi i Passionens kraft och hur den kan vara en central drivkraft för ett uppfyllande liv.

I del III utforskade vi Missionens värld, där våra styrkor och färdigheter kommer till spel för att skapa en positiv inverkan.

Vocation: Djupdykning i Meningsfulla Bidrag

Nu riktar vi fokus mot vocation – det område inom Ikigai som uppmanar dig att gå utöver dig själv och finna meningen i att bidra till andra och samhället.

Det är en resa som kräver självreflektion, förståelse för dina unika gåvor, och ett engagemang för att göra världen till en bättre plats.

Förståelse för Vocation

Vocation sträcker sig bortom en enkel yrkesbeteckning. Det handlar om att du känner en inre kallelse att använda dina talanger och färdigheter för att hjälpa till att skapa en bättre värld.

När du förstår din vocation innebär det att du reflektera över hur du kan göra en meningsfull insats och bidra till något större än dig själv.

Identifiera Unika Gåvor

För att utforska din vocation behöver du identifiera de unika gåvor och talanger som du besitter. Vad är det som gör dig speciell?

Alla har speciella gåvor, du är kanske inte medveten ännu om vad din/dina gåvor är, eller så har de blivit hämmade av olika anledningar. Bidraget behöver inte vara stort med det är viktigt för helheten.

Ditt bidrag är betydelsefullt, dina gåvor är viktiga delar i ett stort pussel. Det kommer gapa tomt på den platsen där din gåva ska lysa, om det inte används.

Hur kan du använda dina förmågor för att göra skillnad? Hur du identifierar och omfamnar dina gåvor är nyckeln till att hitta en meningsfull riktning.

Ansvar gentemot Samhället

Vocation innebär att du känner ett ansvar gentemot samhället och andra. Det handlar om att du är medveten om de behov och utmaningar som omger oss och att du engagerar dig i att adressera dessa på ett meningsfullt sätt.

Genom att du använder dina resurser för att bidra till en positiv förändring kan du uppleva en djupare känsla av uppfyllelse.

Harmoni mellan Passion och Vocation

En central del av vocation är att du hittar en harmoni mellan det du älskar att göra och hur du använder det för att tjäna andra. När dina passioner smälter samman med behoven i samhället skapas en kraftfull synergi.

Det är i denna symbios som du kan uppleva en varaktig känsla av mening och glädje.

Vocation som en Evig Resa

Att förstå din vocation är en livslång resa som utvecklas i takt med dina egna personliga och samhälleliga förändringar. Det är en resa som kräver ständig reflektion och anpassning.

Genom att förbli medveten om din vocation kan du forma ditt liv så att varje dag blir en möjlighet att göra en positiv skillnad.

Slutsatser om Vocation inom Ikigai

Vocation inom Ikigai är inte bara en arbetsroll; det är en kallelse att använda dina gåvor för att bidra till det gemensamma bästa.

Att omfamna din vocation innebär att du ser din plats i det större sammanhanget och att du arbetar mot att skapa en meningsfull inverkan på världen.

Det är genom att förstå och följa din vocation som du kan skapa en livsstil som är djupt uppfyllande och som sträcker sig bortom det personliga välbefinnandet, vilket i sin tur ger ett långsiktigt meningsfullt liv.

Workshop

Onsdagen den 24 januari kl. 19.00 kommer jag att hålla en unik och kostnadsfri workshop på zoom för kvinnor där du får möjlighet att utforska dessa områden och se vad du vill utveckla och kanske även avsluta det som inte känns meningsfullt längre.

Det blir en mötesplats för självreflektion, tillväxt och gemenskap.

Du är välkommen och anmäla dig till info@livsvision.se Platserna är begränsade så anmäl dig så fort som möjligt för att vara garanterad en plats.

På workshopen får du lära dig att:

– Hur du stärker relationen till dig själv. Kvinnor är mer relationsorienterade än män och missar ofta det viktigaste, relationen till dig själv. Relationen till dig själv är kopplad till din passion.

– Finn passionen i ditt liv! Vad får dig att fortsätta även när du mår dåligt och vill ge upp?

– Hur du slutar att skjuta upp eller inte avsluta saker i tid och äntligen börjar leva upp till din Ikigai.

– Lär dig att fem olika sätt att prestera på topp så du får balans i din Ikigai.

– Skapa en klar och tydlig bild av dina prioriteringar inför 2024.

Du är välkommen och anmäla dig till info@livsvision.se 

Hör du din inre röst som kallar på dig?

Judith

Kategori:
Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

Här kan du läsa olika inlägg av mig angående hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *