# 14 Samtal om medberoende med Erika Pragler

Hej kära lyssnare!

Den vackra sommaren står för dörren och när jag skriver det här har vi levt med COVID-19 i fyra månader i Sverige. Det har varit en stor omställning för alla, en del har blivit permitterade, andra har förlorat sina arbeten. Många familjer blir isolerade och alkoholkonsumtionen och våldet i hemmen har ökat. I dagens pod samtalar jag med Erika Pragler som har skrivit boken ” När livet vänder – med ärr i själen”.  Boken handlar om när Erika levde i en mycket destruktiv kärleksrelation som kunde ha slutat med hennes död.  Hon fick till slut fly från ett hotell rum för att rädda sitt liv. Hon anmälde sin pojkvän för misshandel och hon såg honom först 17 månader senare i rätten där han blev dömd misshandel.

Vi samtalar om hur en stark och självständig kvinna blir medberoende med en man som är mycket svartsjuk och har alkoholproblem. Hon trodde att hon skulle kunna rädda honom och deras relation, vilket ledde till en djävuls dans. Vi talar om hur hon successivt bröts ned och inte var i stånd till att bryta sig loss förrän hennes liv stod på spel.

Det är en stark berättelse som kommer beröra dig som lyssnar…

Önskar dig en fin sommar!

Judith

 

Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

I den här podden talar jag om hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Efter att ha varit gästföreläsare på radio P4 Göteborg i 4 år och samtalat om olika ämnen inom psykologi, relationer och tar jag nu språnget till att skapa min egen POD radio.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *