Alla hjärtans dag!

Grattis på Alla hjärtans Dag!

Vi tror att ”Alla hjärtans dag” (eng. Valentines Day) handlar om att fira den med någon vi älskar eller har en relation med. Det firas med presenter, blommor, choklad och exklusiva middagar. Blir det inte storslaget tror många att partnern inte älskar en tillräckligt. Det finns många förväntningar som kan sluta med besvikelse, missförtroende och bråk.

Men ”Alla hjärtans dag” handlar om något helt annat. Det handlar om att lyssna på sitt hjärta, sin själs boning. Något vi borde göra varje dag, hela tiden. Lyssna på den kloka och visa delen av oss själva.

Den delen som ger oss vägledning och vad vi kan göra just idag och vilka förändringar som vi behöver för att börja skapa frid och kärlek inombords.

De flesta människor är fokuserade på vad andra tycker. Fokus på om man är tillräckligt bra, för tillräckligt med ”likes” på sociala medier, blir bjuden på festen, få komplimanger för det nya frisyren, nya tröjan, hemmet m.m.

De flesta människor visar upp en bild av sig själva som oftast är ganska långt från verkligheten. Det beror på att man inte har fått lära sig att tycka om sig själv förutsättningslöst.

Vad är förutsättningslöst? Jo, att trots att du inte lyckas med allt du önskar så är du bra, härligt och underbar på att vara dig själv. Det finns ingen som du, det finns ingen kan le som du, skratta som du, kramas så du, dra skämt som du. Det finns ingen som kan lyssna som du, engagerar sig som du, och förstå som du. För du är speciell, precis som alla andra är speciella.

Tänk en himmel utan stjärnor, eller bara några få stjärnor. Det skulle naturligtvis vara vackert men ännu vackrare med alla miljontals stjärnor som lyser upp vårt himlavalv.

Du är en av alla dessa stjärnor som lyser upp i mörkret för att du är speciell. Du är inte fyrkantig och du kan inte passa in i en mall som är skapad av andra. Kom ihåg att du är en stjärna som inte får plats i en box.

Våga spreta och vara dig själv. Utveckla det som är unikt hos dig, oavsett vad du tycker om att göra. Om du dessutom delar det med andra, blir livet ännu mer glädjerikt.

När sa du till dig själv senast med övertygelse att du älskar dig själv? Troligtvis var det ett tag sedan, kanske har du aldrig gjort det. Det är aldrig försent att börja att uppskatta sig själv. I stort som smått.

Själv är jag väldigt duktig på att berömma mig själv när jag har diskat eller städat. Jag älskar när jag har rent och fint runt omkring mig, det ger lugn och ro till min själ.

Eller när min katt kryper upp i min famn och vi gosar, då njuter jag till max. Eller när jag går ut i skogen och dra in den härliga klara luften i lungorna och känner hur kroppen får energi.

Vad gör du idag för att lyssna på ditt hjärtas längtan? Vad gör du för att göra dig själv glad just idag och alla andra dagar på året?

Så grattis till ditt hjärtats dag, idag och alla andra dagar…

Judith

Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

Här kan du läsa olika inlägg av mig angående hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *