Varför du bör undvika att använda svarta kläder

Varför du bör undvika att bära svarta kläder?

Många ungdomar tycker att de ser ”coola” ut i svart färg. Vissa personer bär svart för att de tycker att det är en klassisk och elegant färg och andra bär svar för att de inte vill bli uppmärksammade. Andra klär sig i svart för att de tycker att färgen gör att de ser smalare ut.

Om folk visste vad svart gör med deras energinivå skulle de förmodligen undvika att använda svart.

När jag började jobba med färgterapi för cirka 20 år sedan lärde jag mig hur färger påverkar kroppen. Sedan dess undviker jag att bära svart.

Varför är det viktigt att INTE bära svart? Spelar det någon roll vilken färg du använder? Ja!

Svart är ingen färg. Svart är frånvaro av färg. När du bär svart absorberar du vad som händer omkring dig, det är därför många undviker färgen svart när det är varmt ute. Du absorberar energi, som ljud, vind och andra människors humör. Det kommer att sänka din energinivå. Upp till 20 – 25 % av de som mår dåligt har haft svarta kläder på sig väldigt länge.

Den enda gången du bör bära svart är när du vet att omgivningen har en mycket hög och positiv energinivå och du vill absorbera den härliga och höga energinivån.

Vi lever i ett stressat samhälle och tempot är väldigt högt. Det är mycket konkurrens och många känner sig som förlorare. Alltför många människor äter medicin mot depression för att de mår dåligt. Om du bär svart kommer du att må sämre.

När någon har dött är traditionen i västländer att bära svart för att visa vår sorg. Risken är att vi kommer att må ännu sämre vid de tillfällena. Behöver vi det? Behöver vi inte något som får oss att känna lugn och starka istället? Något som gör sorgen lite mer uthärdlig?

I östliga länder som Indien, Thailand, Indonesien och Japan bär de vitt på begravningar. De vet hur färger påverkar och du kommer knappast att se dem bära svart på en begravning.

Tyvärr påverkas östländer av mode från västländer, och de börjar bära svart i vardagen.

Vilken färger är bra att klä sig i istället?

Vit är en färg som innehåller alla färger. Vitt inkluderar rött, orange, gult, grönt, blått och lila. Och det bästa med den vita färgen är att den reflekterar.

Om du befinner dig i miljöer med låg energi, som människor som mår dåligt, blåser, regnar och höga ljud, kommer du inte att absorbera energin utan avvisa den när du använder vitt.

Om du inte vet vilken färg du ska ha på dig, använd vit (förutom bröllop, det är bara bruden som ska lysa starkt). Vitt är summan av alla färger, och du kommer att ha den högsta och mest balanserade energinivån.

Kanske tycker du att vitt är en färg som lätt blir smutsig. Ja, du har rätt. Du kan då använda vita underkläder, en undertröja eller en blus/skjorta som gör att du inte tar upp energin närmast överkroppen.

Du kan använda andra färger som harmoniserar med dina känslor eller med känslor du skulle vilja stärka.

Rött är färgen du kan bära för att skapa en hög energinivå och när du vill att andra ska lägga märke till dig. ”En kvinna i rött blir alltid uppbjuden till dans”.  Rött är också den färg som är förknippad med sexuell energi och ilska. Om du är stressad eller på dåligt humör, bär inte rött!

Orange är färgen som förknippas med kreativitet. När du behöver vara kreativ, som att dansa, sjunga, laga mat, måla eller skriva, är orange en bra färg att bära. Det är också en färg som kommer att höja din energinivå men inte lika mycket som röd.

Gult är färgen på självförtroende. Det är färgen på lycka och att våga göra saker som ligger utanför din komfortzon. När du mår bra med dig själv kommer du att ha solsken i magen. Gult är solens färg som ger liv och energi till alla levande varelser.

Det är ovanligt att se människor bära gula kläder i västländer. När jag har rest i Asien, speciellt i länder som Indien, Thailand, Bali så var det vanligt med gula (guldfärgade) klädesplagg.

Grönt är färgen för hjärtat och självkärlek. Kärlek till naturen, djuren och mänskligheten. Människor som har tappat tron ​​på kärleken kommer att få problem med sina hjärtan, blodkärl och högt blodtryck.

Att bära grönt kommer att balansera din energi. Det kommer att få dig att andas lugnare och slappna av. Jag tror att det inte är en slump att det mesta i naturen är grönt. En promenad i naturen kommer att balansera din energi och få dig att må bra med dig själv.

Ljusblått är kommunikationens färg, både inuti och utanför. Det handlar om att komma i kontakt med dina egna behov, förstå dig själv, och vad du behöver för att må bra med dig själv.

Det handlar också om att ha en bra kommunikation med sin omgivning. Män som arbetar på kontor och där de kommunicerar med andra mycket i tjänsten, bär ofta ljusblå skjortor.

Mörkblått är visdomens och balansens färg. Om du är nervös och har svårt att koncentrera dig är blå färgen bra att bära. Mörkblått är en färg de flesta män bär. Den mörkblå färgen gör att män inte blir alltför synliga och är samtidigt balanserande och tröstande. Polis och militär bär ofta mörkblå uniformer.

Lila står för andlighet och rikedom. Det är en ovanlig färg på kläder idag. På 1950 – 1970-talet brukade rika damer färga sitt hår lila. Färgen är vanligare i sovrum då den har en lugnande effekt på sinnet.

Önskar dig en färgrik dag!

Judith

Kategori:
Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

Här kan du läsa olika inlägg av mig angående hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *