# 5 Stress och utmattningssyndrom utifrån ett fysiologiskt perspektiv

Stress och utmattningssyndrom är ett växande problem i samhället, ca 80 % av befolkningen kan drabbas av utmattningssyndrom någon gång i livet. Om du personligen inte har problemet så kan din livskamrat, en nära anhörig, vän, arbetskamrat eller någon annan person som du känner ha drabbats. Allt fler får svårare komma tillbaka till ett liv fullt med liv och kraft. Jag ser problematiken allt oftare på min mottagning och de som får problem blir allt yngre. Jag har skrivit två bloggar i ämnet som du kan läsa på min hemsida . I det här programmet kommer jag utöka med ny information och ge dig fler praktiska tips. Det viktigt att förebygga, se varningstecken i tid och veta hur man ska gå tillväga när det har gått för långt.

Programmet innehåller;

1. Varför stress och utmattning ökar i samhället.

2. Varför kvinnor drabbas mest.

3. Vilka symtom uppstår vid stress och utmattning?

4. Varför det inte är ditt fel att du inte blir frisk.

5. Vad är Epstein Barr virus (EBV)? Vilka sorters EBV finns det?  Vilka stadier och konsekvenser får EBV vid stress och utmattning?

6. Hur kan du läka din kropp från utmattning och EBV.

7. Hur du kan hjälpa din kropp att självläka genom att rensa ut, stödja upp med rätt näring och undvika vissa matprodukter för att återfå hälsan snabbare.

Eftersom det här är ett viktigt tema kommer jag spela in ytterligare två program i ämnet. I nästa pod är temat;  ”Stress och Utmattningssyndrom utifrån ett psykologiskt perspektiv”. I det sista avsnittet, kommer jag samtala med en tidigare klient om stress och utmattningssyndrom.

 

Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

I den här podden talar jag om hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Efter att ha varit gästföreläsare på radio P4 Göteborg i 4 år och samtalat om olika ämnen inom psykologi, relationer och tar jag nu språnget till att skapa min egen POD radio.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *