#2 Uppväxtens betydelse

I det här avsnittet av podden förklarar jag hur viktig uppväxten är och hur epigenetik (miljön) påverkar genetiken. Jag går igenom fem viktiga stadier under uppväxten och varför vårt undermedvetna styr oss till största del som vuxna.

Dem fem stadierna är:

1. Innan graviditet
2. Graviditet
3. 0 – 2 år
4. 2 – 6 år
5. 7- 12 år

 

Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

I den här podden talar jag om hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Efter att ha varit gästföreläsare på radio P4 Göteborg i 4 år och samtalat om olika ämnen inom psykologi, relationer och tar jag nu språnget till att skapa min egen POD radio.

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. Carina Edman säger

  Tack för en intressant och viktig information o kunskap om det frö som sås o vikten av skötsel för att kunna skörda goda o bra individer i framtiden. Men ack så många terapeuter det kommer att behövas i framtiden. Hoppas budskapet sprids till dagens föräldrar. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  • Judith Molnar säger

   Tack Carina för ditt inlägg! Ja, information och kunskap är en del i läkningsprocessen i vårt samhälle. Vi behöver ge våra barn, medmänniskor och oss själva mycket kärlek och acceptans för att finna lugn och harmoni som alla människor eftersträvar. Till en början behövs fler terapeuter innan vi förstår allvaret i vad som är betydelsefullt i ett samhälle; förståelse, kärlek, omtanke och hjälp med att läkas när något har inträffat.

 2. Marta Tendaj säger

  Tack Judith! Mycket bra information och tydligt framförd. Jag grät mycket när jag lyssnade på dig. Tänkte på min brors son som var mycket olycklig, självmedicinerade med narkotika och dog i 25 års ålder. Jag tror att allt detta hände eftersom hans föräldrar var upptagna av sina egna problem och kunde inte ge honom en trygg barndom med kärlek och närvaro. Så himla sorgligt!

  • Judith Molnar säger

   Hej Marta! Tack för ditt inlägg. Ja, tyvärr är det många barn som far illa på många olika sätt. ”Små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer”. Det är tråkigt det som har hänt din bror, och jag förstår att det är en sorg som är tung att bära. Om vi människor förstår innebörden av hur viktig uppväxten är, och ger barn den tid, kärlek och omtanke som de förtjänar och som de behöver för att bli stabila och trygga som vuxna, då kommer hela vår värld att bli mycket mer harmonisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *