Lyckan finns i de små ögonblicken

Lyckan finns i de små ögonblicken…

Jag har en förkärlek till citroner, jag tycker om dess färg, form och framförallt smak. Jag dricker gärna en liter citronvatten varje dag, jag älskar Key Lemon Pie och lagar mycket mat med en touch av citron i. Det finns så många nyttiga näringsämnen i citronen så det är som ett litet ”Kinderägg”.

I somras bestämde jag mig för att försöka få några skott på citronkärnor. Jag la  fem citronkärnor på fuktigt hushållspapper och i en plastpåse med hål för att bevara fuktigheten. Jag sprayade dagligen med färskt vatten och följde utvecklingen med spänning.

Det tog cirka en vecka innan den först citronkärnan började spricka upp och ut växte ett litet grönt skott. Jag blev så otroligt glad, jag blev mer och mer glädjefylld och följde med spänning de små citronkärnorna som en, efter en, slog skott. Förutom den femte citronkärnan som aldrig öppnade sig och jag förstod att där kommer jag inte att lyckas.

Nu har det gått cirka tre månader sedan jag började mitt lilla projekt. Idag är det fyra små spröda plantor som jag omsorgsfullt vårdar. De små plantorna har nu fått varsin liten kruka och de får extra energi från en växtlampa. Jag har storslagna planer för mina plantor, kanske kan de frodas och växa till små citronträd som bär frukt en vacker dag. Den som vågar leva efter sina drömma kan lyckas i sina bedrifter.

Att skapa något eget oavsett hur litet eller stort det är ger en inre tillfredsställelse som vi kan jämställa med lycka. Oavsett om vi bakar en kaka, stickar en kofta, snickrar en ny trappa, vallar om skidor, spikar upp en tavla eller sätter nya skott.

Det är alla små händelser tillsammans som skapar lycka i våra liv. Kreativitet är ett mycket uttrycksfullt sätt att visa glädje på. Tänk att få säga; ”Det här har jag gjort!”, inte för att imponera på omgivningen utan för att det är en inre drivkraft som skapar glädje. Det gör att vi kan dela med oss av vår glädje, vi kan bjuda på ett leende, fortsätta hålla upp dörren när en bakom kommande person ska passera. Mysa med katten eller hunden en stund, stanna upp och lyssna på fågelsång, gå en promenad i skogen och bara andas in den friska skogsdoften eller stå vid havet när det blåser hårt, hålla ut armarna och tänka att man är en fågel som flyger högt och fritt.

Livet handlar inte om att få högre lön, en prestigefylld titel, åka på semester en till två gånger per år, räkna de gånger man blev bjuden på middag eller när man senast var ute och festade med vännerna. Livet handlar om alla små ögonblick tillsammans som ger oss glädje varje dag, om vi väljer och se dem. Det är då vi förstår att vi kan skapa magik från nästan ingenting, som t.ex. när en citronkärna transformeras och kanske en vacker dag och blir ett vackert citronträd…

Så vad skapar lycka i ditt liv? Vad har du för små projekt som du gör bara för din egen skull som fyller ditt liv med glädje?

 

 

 

 

Varma hälsningar

Judith

Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

Här kan du läsa olika inlägg av mig angående hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *