Nya mål år 2021

Nya mål år 2021

Jag får ofta höra från mina klienter att de tycker att de är värdelösa, att det måste vara något fel på dem eller att de inte har turen på sin sida. De fastnar ofta i det förflutna i vad de har gjort för fel eller vad andra människor har gjort mot dem. Jag hjälper dem med att bearbeta det förflutna men fortfarande tror många av dem att andra människor har det mycket lättare än vad de har det. Men de kan inte ha mer fel, det handlar inte om att vara född med ”silversked i mun”, Det handlar om något helt annat som är mycket viktigare. Det handlar om hur vi är fostrade att tänka och känna. Ja, du hörde rätt. Det handlar helt enkelt om vart du lägger din energi. Studier har visat att den största delen av befolkningen tänker negativt 90 procent av tiden, och det låter inte speciellt upplyftande. Vad skapar man då? Jo, mer av det negativa, kanske inte undra på att antidepressiv medicin är ett av de mest sålda läkemedlen i Sverige.

Allt är uppbyggt av energi och all energi vibrerar i olika frekvenser. Låga frekvenser visar sig i negativa känslor (t.ex. rädsla) och höga frekvenser i positiva känslor (t.ex. glädje).  Hur vi tänker och känner skapar materia, vilket Albert Einstein var mycket medveten om. Han fick nobelpriset i fysik 1921 för sin relativitetsteori E = MC2. E = energi och M = massa och C= ljusets hastighet i vakuum. Denna formel tolkas ofta som en förutsägelse om vilka energimängder som kan utvinnas ur materia. Med andra ord hur man kan skapa energi ur massa och tvärtom. Dina känslor och tankar är energi, och allt i universum bygger på fysikaliska lagar. Om du tänker och känner negativt, kommer du skapa mer av det negativa och om du tänker och känner positivt kommer du skapa positivt.

Dilemmat är när människor arbetar på att förändra sitt tänkande och känsloliv så gör de övningar oftast under en kort tid för att sedan gå tillbaka till sitt gamla tankesystem och känsloliv. För att kunna skapa det man vill ha i sitt liv måste man ständigt fokusera på övningar som håller uppe energifrekvenserna och inte bara under en kortare tid. Det är lätt att fastna i negativa tankar och känslor för det är vad de flesta människor är vana vid. Alla dåliga vanor är till för att brytas, och det är först när man medvetet bryter negativa tankar och känslor som man bryter den negativa cykeln. All förändring måste få lov och ta tid och det tar ca 21 dagar att bryta en negativ vana som du medvetet vill förändra innan du gör den nya förändringen på automatik, eller mellan 60 – 200 ggr om du inte medvetet fokuserar varje dag på att tänka och känna positivt.

Du kanske nu undrar om man ska negligerar det negativa som sker i samhället? Absolut inte, att vara lösningsfokuserad är mycket bra. Att se grunderna till ett problem och göra allt i sin makt att förändra/lösa det är mycket bra. Men de flesta människor är dessvärre inte lösningsfokuserade, de ältar. De pratar med familjemedlemmar, vänner, arbetskamrater och främlingar om hur förfärligt det är, men väldigt få talar om att aktivt lösa något. Därmed skapar man mer problem och elände än att fokusera på att höja sin grundenergi.

Du kommer nedanför få goda tips och råd på hur du kan ändra ditt liv stegvis till det liv du vill leva, oavsett vad som händer runt omkring dig. Inom andligheten säger man att det finns en uppsjö av olika tidslinjer med olika alternativ om hur du kan leva. De lägsta tidslinjerna innefattar fattigdom, rädslor och sjukdom. De högre tidslinjerna handlar om att skapa det du behöver, när du behöver det, vilket är det samma som överflöd. Är det något som bara är förunnat för några få människor? Nej, frågan är om du tillåter det och bli din verklighet?  Frågan är i vilken tidslinje lever du i? Är du nöjd med den tidslinjen som du lever i idag? Tillåter du andras rädslor bli din sanning? Eller vill du skapa in i en tidslinje där du lever ditt liv i överflöd och glädje?

Min nyårsgåva till dig är att ge fyra goda råd om hur du kan skapa ett liv som du vill leva. Det kommer kräva din tid och ditt engagemang. Det är bara du som bestämmer vad du är värd och om du är beredd att lägga ned det arbetet som behövs. Valet är ditt. Här kommer fyra råd om vilka misstag du ska undvika för att skapa det du vill ha.

Misstag nr. 1.  Hålla kvar i något/någon när det är dags att släppa taget.

Vid någon tidpunkt i ditt liv måste du släppa taget om det förflutna … oavsett om det är att släppa ett jobb där du du vantrivs. En vana som inte längre ger dig någon glädje eller ett förhållande som egentligen var över för länge sedan.

När du släpper taget om det gamla, skapar du utrymme för att något mycket bättre som får möjlighet att komma in i ditt liv. Så varför är det så att vi människor gör misstaget att hålla kvar? Det finns bara en anledning; RÄDSLA. Vi tänker för oss själva saker som … ”Vad händer om jag släpper det här jobbet? Då kommer säkert förbättringen på jobbet som jag väntat på så länge och då kommer jag att ångra mig” Eller; ”Jag vet att jag hatar det här företaget men jag har åtminstone tak över huvudet.” Eller; Vad händer om jag lämnar mannen/kvinnan? Tänk om jag aldrig träffar någon annan och blir ensam för resten av livet? Tänk om min ex. partner träffar en ny partner och får ett fantastiskt liv, kanske kan relationen räddats? Allvarligt talat är det så här du vill leva ditt liv?

Vi fastnar i det gamla p.g.a. rädsla för att vi inte vågar tänka högre och bättre om ditt liv. Det finns något bättre för dig, det finns det för alla. Men för att kunna skapa något nytt måste vi först släppa taget om något gammalt för att kunna skapa rum för det nya. Det är då som vi skapar plats för att nya saker kan skapas; Mirakel. För att släppa in mirakel i våra liv måste vi skapa plats, genom att släppa det som inte tjänar oss längre. Vi måste rensa i röran, vi behöver sätta fart på energin genom att rensa i den fysiska röran. När de fysiska sakerna börjar röra sig blir det oändligt lättare att släppa de större sakerna som t.ex. inaktuella relationer. När vi släpper ut den gamla energin ger vi plats för den nya. För några år sedan hade jag en klient som inte kunde släppa taget om sin döde make, hon hade fortfarande kvar hans kläder och saker och han hade dött fyra år tidigare. Hon ville skapa nytt i sitt liv, men var rädd för vad det skulle leda till. När hon väl bestämde sig för att rensa ut och ge bort hans kläder och saker som hon inte hade någon användning av, då började det hända positiva saker i hennes liv. När vi släpper taget om det gamla säger vi till universum: ”Jag vet att du har min rygg, så jag kan släppa taget och lita på att det finns en bättre på väg för mig.” Allt vi äger har en energi. Det är fantastiskt att se vad som sker när man släpper taget om något som till synes är oskadligt som t.ex. gamla krukor och plastbunkar, vilket hjälper till att skapa fart. Det gör att vi kan få ett helt nytt kök, hus eller partner!

Om du är redo att släppa taget om det gamla, rekommenderar jag dig att göra följande: Rensa ut 27 saker i ditt hem varje dag, i nio dagar. Det kan vara gamla kläder som funnits i din garderob i flera år. Det kan vara en gammal servis med trasiga flisor, gamla sockar, gammalt smink, prydnadssaker som är dags att rensa ut, papper som ligger i högar, böcker du aldrig kommer att läsa igen, vinden som behöver rensas – vad som helst som inte längre tjänar dig och som du inte vill bära med dig in i framtiden. Här är några riktlinjer som du bör tänka på: När du börjar måste du släppa minst 27 saker varje dag. Om du hoppar över en dag måste du börja om med dag ett, eftersom energin är kumulativ.

Om du inte är säker på ett föremål, håll det till ditt hjärta och fråga om du vill ta med varans energi i din framtid., Ställ följande fråga till dig själv: ”Representerar det här mig, när jag ser mitt ideala jag i framtiden?” Gör dig av med böcker, band och CD-skivor med meddelanden som inte längre talar till dig. Bli av med utgången mat eller vitaminer och kassera gamla läkemedel som kan påminna dig om en tidigare sjukdom (det är ingen bra idé att hålla fast vid dessa ifall sjukdomen kommer tillbaka!). Kasta saker i ditt kök som är spruckna eller oanvändbara. Gör dig av med trasiga apparater som du vet att du aldrig kommer att fixa. Det är vanligtvis billigare att köpa en ny. Kasta saker på kontoret som torkade markörer, gem, suddgummin, trasiga pennor, pass som passerat och gamla tidningar som du aldrig kommer att läsa. Ge bort allt som har ett obehagligt minne eller binder dig till det förflutna som aldrig kommer tillbaka. När du släpper taget, tacka dina gamla saker varmt för dess tidigare användbarhet, och säg sedan adjö till den med tacksamhet i hjärtat. Detta gör processen blir glädjerik och djupt givande. När de nio dagarna är över, ta en sista titt runt och se om det som finns kvar representerar vem du är nu och vem du tänker vara i framtiden.

Det finns en fysiklag som innebär att ”naturen avskyr vakuum”. Med andra ord gillar naturen inte när det är tomt. Så när du skapar utrymme rusar universum in för att fylla det med nytt. När du du släpper gamla relationer som inte längre fungerar, så kan nya och mer underbara relation får möjlighet och utrymme att komma in i ditt liv. När du släpper gamla förbittringar kan mer kärleksfull energi komma in. När du släpper saker i hela ditt hem som bär gammal energi kommer mer lämpliga saker att komma in. Du kommer också att märka mycket större lätthet när du släpper gamla idéer, känslor, positioner, relationer eller något som inte längre tjänar något syfte kommer du märka att mirakel kommer att fylla dessa tomma utrymmen snabbare än du kan säga, ”Jag älskar att bo i Mirakelzonen.” Du kan även skriva brev till det förflutna, gammal förbittrad kärlek, personer du har saker ogjort med och sedan bränna upp det för att kunna släppa in nytt.

Misstag nr. 2. Du tror inte att du är värt mirakel

Du kanske inte tycker att du förtjänar att leva ett mirakulöst liv. Sanningen är att mirakel står bara och väntar på dig och vill att det ska få berika ditt liv. Mirakel väntar bara på att du ska älska dig själv tillräckligt, för att känna dig värd. Din vilja att släppa in mirakel baseras på dina känslor av din egen inneboende värdighet. Vi kan inte känna oss värdiga mirakel utan självkärlek. Jag är säker på att du har hört det orden; ”Ingen kan älska dig mer än du älskar dig själv” och ”Människor kan bara ge dig, vad du är villig att ge dig själv”. Det är samma sak med universum – universum ger dig bara det du känner dig värdig att få. Tills du utvecklar djup självkärlek kommer det att bli svårt för dessa mirakel att dyka upp. Så hur vet du när du känner självkärlek?

Ett sätt att skapa självkärlek är att skapa en inre känsla där du känner dig nöjd och i lugn, oavsett omständigheter utanför. Du är inte beroende av någon annans kärlek för att må bra med dig själv. När du har självkärlek är du öppen för att släppa in kärlek och då är du är öppen för att släppa in mirakel. Så om du har lätt för att låta andra älska dig har du förmodligen en hel del självkärlek. Och självkärlek är annorlunda än självförtroende. Självförtroende innebär att din ”kärlek” är villkorad. Jag älskar mig själv för …” och du kan fylla i den tomma raden själv. Till exempel: ”Jag älskar mig själv för att jag är smart. Jag älskar mig själv för att jag är attraktiv, för att jag är en omtänksam person. ” Men alla dessa ”orsaker” gör kärleken villkorlig. Självförtroende är något du tjänar. Men självkärlek är en villkorslös upplevelse av kärlek till dig själv oavsett vad som händer. Det beror inte på att du är smart eller vacker eller begåvad eller till och med en kärleksfull person. Det beror inte på att du är någonting. Det handlar om en ovillkorlig acceptans av dig själv, oavsett vad!

Självförtroende är bra, men det är sann självkärlek du behöver för att leva i mirakelzonen. När du inte har självkärlek blockerar du mirakel eftersom du inte känner dig värdig. På ett energiplan driver du bort mirakel. Oavsett vem du är som person, blev du sedd av dina föräldrar på ett speciellt utifrån deras uppväxt och erfarenheter i livet. Några har blivit fysiskt misshandlades och andra psykiskt missbrukade. Kanske blev du försummad. Kanske skadade dina föräldrar dig av misstag och omedvetet genom att negligera den sorg eller rädsla du försökte uttrycka. Något hände med oss ​​alla, i själva verket var det många saker som hände oss ​​alla. Det ledde till att vi skapade falska övertygelser kring en mängd olika incidenter genom att tolka från ett barns perspektiv.  I verkligheten kan det som hände ha haft mycket litet eller ingenting att göra med vår tolkning av dessa händelser, men vi har levt våra liv som om vår tolkning som barn är sanningen om oss själva även som vuxen. De kan vara saker som ”Jag är ensam” eller ”Jag är dålig” eller ”Jag är aldrig tillräckligt” eller ”Jag är för mycket” eller ”Jag vill inte” eller ”Jag är inte säker.”

Varje barn vill höra att det var planerat, önskat och älskat men många gånger får barn höra att de är jobbiga, otacksamma, och till och med att föräldrarna önskar att de inte skaffade barn. Barnet tar då väldigt lätt på sig rollen av att behöva göra sig förtjänt av att finnas. Istället för att förstå att du är älskad för att du finns. Jag träffar så ofta personer på min mottagning som är ”people pleaser”. De gör allt för att behaga alla andra och vara till lags, istället för att undersöka vad de behöver för att må bra med sig själva. En enkel övning men som många har svårt att utföra är att ställa sig framför en spegel och titta sig själv in djupt i ögonen, hålla handen över hjärtat och säga högt; ”Jag älskar mig själv”. Jag har många gånger sett hur mina klienter börjar gråta när de ska göra övningen. Det väcker mycket saker som behöver rensas ut ur systemet. De påminns om saker de inte har varit bra på eller hur de jämför sig med andra som är bättre.  Det är en mycket bra övning att göra dagligen, man kan sedan utöka den genom att ta på olika kroppsdelar och säga hur mycket man älskar dem. T.ex. jag älskar min ögon för de gör att jag kan se allt vackert som finns runt omkring mig och varje dag upptäcka nya mirakel i min omgivning.

Låt din uppmärksamhet skanna din kropp och hitta var du känner en känsla som vill ha din uppmärksamhet. Känslomässigt obehag av något slag, oavsett källa, upplevs någonstans i kroppen. När du väl har hittat det, oavsett om det är täthet i halsen, tryck i bröstet eller sammandragning i tarmen, det är där din kropp håller känslorna. Placera en hand på den del av kroppen där känslan ligger och ta några djupa andetag i den och skicka sedan kärlek till kroppsdelen. Du kan till och med säga till det: ”Tack, jag älskar dig.” Detta gör att kroppsdelen kan börja varva ner och den negativa känslan kommer successivt att försvinna. I vissa fall kan känslan öka när det lämnar din kropp. För att underlätta läkningsprocessen kanske du vill göra något fysiskt som att dansa, eller ta ett varmt bad. Oavsett vilken riktning sensationen tar, så har den har ett meddelande till dig. Även en känsla som du kan märka som smärta är verkligen en portal för läkning och visdom. Fråga vad budskapet är, ibland är svaret väldigt tydligt. Ibland kan det vara en påminnelse om att du har makten att läka dig själv och att lösa upp gamla sår. Att älska dig själv skapar ett tillstånd av välbefinnande och ger dig möjlighet att återställa dig själv så du känner dig hel igen. Det är en fin gåva du kan ge till dig själv.

Misstag nr. 3 Du använder din förställningsförmåga till att fokusera på saker du inte vill ha

Albert Einstein sa en gång följande mening: ”Fantasi är en förhandsvisning om livets kommande attraktioner.” Om vi ​​vill manifestera någonting i våra liv hjälper det att förankra känslan i kroppen genom att se det tydligt i vårt sinne. Faktum är att forskning har visat att sinnet kan inte skilja mellan något verkligt eller och något som man tänker på/fantiserar om. Sinnet börjar skapa nya neurala vägar (nervtrådar i hjärnan) baserat på det vi föreställer oss, som om det verkligen sker i den faktiska världen.

När de neurala vägarna är etablerade kan vi utan ansträngning göra det vi hade föreställt oss att göra. I en studie där man tittade på hjärnmönster hos tyngdlyftare fann en slående likhet mellan de mönster som aktiverades när tyngdlyftaren faktiskt lyfte hundratals kilo och när han helt enkelt tänkte sig att lyfta samma vikt.

Guang Yue, en träningspsykolog från Cleveland Clinic Foundation i Ohio, jämförde människor som gick på gymmet med människor som genomförde virtuella träningspass i huvudet. Han fann en 30% muskelökning i gruppen som gick till gymmet. Men det som verkligen var förvånande är att gruppen som just visualiserade styrketräning också ökade sin muskelstyrka med nästan 14%! Och den ökade muskelmassan förblev i tre månader efter den mentala träningen.

Det finns hundratals exempel på visualiseringens kraft, här är bara några av de mest kända: Michael Jordan sa att han alltid tog det sista matchvinnande skottet i hans sinne innan han tog det på banan.  Idol-vinnaren Jordin Sparks i USA, lade upp en bild som hon hade klippt ut på sig själv och lade det på omslaget  till Entertainment Weekly med rubriken ”American Idol 2007 – Jordin Sparks.” Innan hon ens hade kommit bland de 10 bästa i tävlingen. Jim Carrey (känd skådespelare i USA) berättade att han som en kämpande ung skådespelare visualiserade sig själv göra de saker som de största skådespelarna i världen gjorde … att han kunde avvisa större roller eftersom han var så efterfrågade av många studior. Så att han kunde välja vilken roll som han ville ha. Men visualiseringslagen fungerar lika bra om du gör misstaget att visualisera vad du inte vill ska hända eller den person du inte vill vara. Oro är en aktiv process i att visualisera vad du inte vill ha. Och de flesta tillbringar mycket av dagen omedvetet med att visualisera vad de inte vill ha. Om du har för vana att tänka på saker som ”Min partner kommer att lämna mig – så kommer du medvetet eller omedvetet beteé dig på ett sätt om gör att din partner lämnar dig.

Om du har en inre bild av dig själv av att vara överviktig och har kanske varit det sedan barnsben kommer din hjärna fortsätta att ge dig det. ”Om du ändrar på hur du ser på saker, förändras de saker du tittar på.” Visualisera dig själv i din framtid som om du redan hade det du önskar. Se dig själv som om det inträffade just nu. Föreställ dig scenen så mycket detaljerat som möjligt. Vem är du med? Vad ser du? Lukt? Smak? Hörsel? Engagera alla dina sinnen. Och viktigast av allt, vad känner du, inte bara med händerna utan med dina känslor! De mest effektiva tiderna att visualisera är det första på morgonen innan du går ut ur sängen, när ditt sinne är friskt och öppet. Eller efter en meditationsövning, när ditt sinne är i ett expanderat tillstånd; och innan du går och lägger dig på natten, då kan ditt undermedvetna fortsätta och visualisera medan du sover. Efter att ha gjort detta under en kort tid kommer du att märka att de saker du visualiserat kommer successivt att skapas i ditt liv. Jag brukar ge mina klienter en övning som heter ”Önsketrappan” där de i fem olika steg skapar en ny framtid oavsett om det gäller ett nytt arbete, hem, partner m.m. Jag får höra många fina historier på min mottagning hur mina klienters liv förändras, både när det gäller arbete, hem och relationer.

”Den mest effektiva tiden att visualisera är på morgonen innan du går ut ur sängen, när du är fräsch och öppen”

Misstag nr. 4. Du omger dig med fel människor

När du har läst så här långt är du förhoppningsvis motiverad till att komma igång och börja visualisera. Men jag vet att vissa av er tänker följande: ”Jag har provat det redan och det har inte fungerat för mig.” Jag har därför några frågor som du kan ställa dig själv: – Var du verkligen engagerad när du visualiserade? – Har du visualiserat tillräcklig länge och ofta för att faktiskt skapa en ny neural väg i din hjärna? – Hade du minst en visualiseringssession varje dag? – Lade du till elementet ”känsla” i din visualisering så att du kände i din kropp, det som du med din syn redan hade sett (en positiv känsla i din kropp)? Om svaret är ja på dessa frågor, och du vill veta varför det fortfarande inte verkar fungera för dig, tror jag att jag har ett svar. Det är troligt att det finns många anledningar, men jag känner bara till en som vetenskapligt kan verifieras. Det kan finnas för många människor i ditt liv som inte vill att du ska få det du önskar, och du påverkas av deras tankar… Lynne McTaggart, är forskare, föreläsare och författare till The Intention Experiment, har ägnat år av sitt liv åt att omfattande undersöka detta fenomen. Hon har intervjuat fysiker och andra forskare runt om i världen och samlat in de mest omfattande data som finns tillgängliga om hur våra tankar, mätbart kan påverka de människor vi fokuserar på. Hennes genombrottsarbete med sinnets kraft att förändra verkligheten har bekräftats av andra forskare. Forskningen drar slutsatsen att en tanke genererar sin egen påtagliga energi – energi som du kan använda för att förbättra ditt liv, för att påverka andras liv och, när de utnyttjas tillsammans med en sammankopplad grupp, för att förändra världen.

Vem i ditt liv kanske tänker tankar som inte stöder din framgång och lycka? – Finns det människor som av en eller annan anledning inte vill att du ska lyckas? —Har du vänner som tror att din framgång kan ta bort något från dem eller kan minska deras egen chans att lyckas? —Kan de människorna skapa ett ”motståndsfält” som håller dig tillbaka? —Är det klokt att fortsätta att ha dessa människor i ditt liv?

Det här är ett samtalsämne som jag får hålla ofta med mina klienter. Det kan vara betydande personer i deras liv som håller dem tillbaka t.ex. föräldrar, partners, syskon, chefer, arbetskamrater m.m. Vi får ofta lägga upp en strategi där mina klienter undviker att berätta vissa saker eller undviker successivt att umgås med dessa personer regelbundet om de inte är redo och säga ifrån eller säga upp en relation som är negativ.

Om du vill skapa mirakel kan du göra det genom att inte bara använda dina tankars kraft utan att du också omger dig med människor med hög energisk vibration som vill dig det bästa. Det kan till och med vara dags att städa ut bland dina vänner. Du kan till och med överladda dina egna önskningar och avsikter genom att använda kraften i andras positiva tankar om dig och dina ambitioner. Du kanske till och med vill ta detta ett steg längre och organisera en grupp vänner och träffas regelbundet, antingen personligen eller per telefon, för att fokusera din uppmärksamhet på uppfyllandet av varandras mål och önskningar. Delad glädje är dubbel glädje och delad sorg gör sorgen hälften så tung att bära.

Nu är det upp till dig vad du gör med kunskapen du har fått idag. Jag önskar dig lycka till och nu när år 2020 närmar sig sitt slut är det en bra tid att sätta upp nya mål för vad du vill skapa i ditt liv. För att få en förändring, måste man göra en förändring!

Allt gott till dig!

Judith

Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

Här kan du läsa olika inlägg av mig angående hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Läsarkommentarer

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *