Nytt år – dags att skapa nya vanor

Hej kära läsare!

När jag skriver det här inlägget är det den 1 januari 2021. Idag får du en ny möjlighet att rensa ut det gamla och skapa nytt på ett konstruktivt sätt (det går också att göra övningen alla dagar på året).

Ta fram papper och penna och skriv en lista över allt som hände under 2020, och som du vill släppa taget på. Det kan vara vanor, beteenden, begränsande tro, rädslor, relationer till andra människor, känslor av förbittring, konflikter eller tankar som inte tjänar dig längre.

Tänk sedan på vad du har lärt dig av det som har skett, och som du nu är redo att släppa taget på. Skriv ned allt på din lista och tacka för allt. Tacka för alla lärdomar du har gjort och tänk på hur du har utvecklats av det du har gått igenom.

Bränn sedan papperet med det du har skrivit. Om du inte har möjlighet att bränna papperet i en öppen spis, kan du bränna det i handfatet i en toalett eller i en diskho (riv sönder papperet i små bitar och bränn en bit i taget). Under tiden som du bränner papperet gör du ett högt uttalande högt på det du vill släppa taget på t.ex.: ”Jag släpper nu alla dessa saker och tankar på allt som inte längre tjänar mig och jag öppnar mig nu för ett mirakulöst liv 2021”.

Tala sedan högt om allt du är tacksam för som hände under år 2020, alla glädjestunder, olika firanden, prestationer du har genomfört, lärdomar och den utveckling du har gjort under 2020.

Nu är det dags att ringa in vad du vill skapa under år 2021. Uttala högt allt som du välkomnar i din vision om det nya året – nya avsikter, nya övertygelser, nya beteenden du vill skapa, nya relationer, och allt annat som du vill skapa och släppa in i ditt liv. Erbjud även detta i elden för att skapa det nya.

Det är en mycket skapande övning, fortsätt sedan att visualisera och skapa det nya i dina tankar och känslor varje dag under 2021. Allt nytt börjar med en tanke och känsla, det gör att du energimässigt drar till dig det nya, och det nya kommer dras till dig. (du kan läsa mer om det i min förra blogg). Det kommer skapa nya beteenden, vanor, handlingar och möjligheter i ditt liv. Du kommer få en spännande tid framför dig…

Ha ett riktigt härligt år!

Judith

Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

Här kan du läsa olika inlägg av mig angående hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *