Nya mål år 2022

2022Hej kära läsare!
Här kommer årets lilla ”julklapp” från mig.

Nu börjar år 2021 att gå mot sitt slut, det har varit ett år med mycket förändringar både i stort och smått. Vissa har varit till godo medan andra förändringar har varit ansträngande för oss alla.

År 2021 bli siffran fem (5) sammanlagt (2+1+0+2 = 5) och siffran fem enligt numerologi står för förändring och underhållande. Vi kan nog alla skriva under på det att det har varit ett år fullt med förändringar. När jag tittar på mitt eget år har det varit mycket förändringar, mycket mer än jag hade förväntat mig.

Nu när året nästan är slut är det dags att gå igenom året och se hur det blev för dig. Därför har jag gjort en mall så du kan lättare och mer givande reflektera över det gångna året och framför allt planera för 2022. Den som är duktigt på att planera och agera är den som har störst möjlighet att få bra resultat. Följ de olika stegen, ge dig själv en timme eller två för att gå igenom övningen så kommer du veta mer klart vad du vill prioritera och skapa under år 2022.

Steg 1. Reflektera
År 2021 har varit kantat av många förändringar och nu är det hög tid att reflektera över 2021 och vad du har åstadkommit under året.
Vad hade du för mål i början av året?
Vilka framsteg har du gjort för att uppnå dessa mål?
Vad eller vem har distraherat dig från det arbete som behöver göras?
Hur har dina mål och önskningar förändrats under året?
Reflektera och skriv ned allt som du tänker på.
Även om några mål har skjutits åt sidan, är det nu det perfekta tillfället att föreställa dig den framtid du önskar.

Steg 2. Justera

Ta några minuter att tänka på dina nuvarande omständigheter.
Vilka tankar och beteenden tjänar dig inte längre?
Vem står i vägen för din förmåga att bygga det liv du vill?
Formeln är: MER TYDLIGHET = MER KRAFT.
Ta några minuter att reflektera och skriv ned allt du tänker på. När du identifierar vad som är håller dig tillbaka kan du göra olika val som kommer att flytta dig närmare dina mål.

Steg 3. Fortsätt framåt

Nu är det dags att bli klar över vad du är redo att skapa för resten av denna 3 års-period fram till år 2024 (livet går i nio-årscykler).
Granska målen som du satte upp i steg 1 och utöka dem nedan.
Registrera vad som är viktigt för dig att skapa i ditt liv.
Hur vill du känna dig?
Vem vill du vara omgiven av?
Vart vill du bo?
Vilka långsiktiga mål är anpassade till dina inre önskningar?
Oroa dig inte för ”hur” dessa saker kommer att hända, lita bara på att de kommer att ske. Din uppgift är att lära dig att hålla dig till din linje
med dina mål och ditt syfte. Det kommer att bygga en stark grund för framgång under det kommande året.

Grattis!
Du har nu slutfört uppgiften. Det krävs mod för att utvärdera det du har skapat i ditt liv under 2021 och bli tydlig i vad vill förändra och utveckla. Du kan nu börja skörda frukterna av ditt arbete.

År 2022
På ett personligt plan har år 2022 vanligtvis att göra med inhemska och arbetsrelaterade frågor. Det handlar om vänskap och finansiella avtal och liknande. På ett globalt plan handlar 2022 om patriotism och nationalism, skydd av egendom, gruppaktiviteter, kvinnors betydelse, fördrag och ekonomiska avtal i stor skala. Massiva projekt som kan gynna många människor genom att arbeta mycket. Enligt numerologin har år 2022, siffran sex (2+0+2+2= 6).

Så låt oss ta en titt på några tidigare universella år sex (6), låt oss titta på olika händelser och se hur de har uttryckts i temat nr. 6. Genom att se tillbaka kan vi identifiera några av de teman som har siffran (6) i ”Det Stora Hela”. Kom dock ihåg att den nio-årscykeln som har passerat är inte den samma som den kommande nio-årscykeln då du inte kan stiga ned i samma flod två ggr. Allt förändras ständigt.

2013 var det senaste universella året nr 6. Det hade många intressanta funktioner. Det var bl.a. det året som utsågs till det internationella året för vattensamarbete världen över i ett försök att få världen att rättvist och ta ansvarig för och se till att jordens människor hade rent vatten.

Tidigt under år 2013, dog 245 människor i en brasiliansk nattklubb brand. Park Geun-Hye blev Sydkoreas första kvinnliga statsminister. Benedictus XVI avgick och var först med att göra så frivilligt sedan 1294.

Edward Snowden, en före detta CIA-anställd, blev en ”whistleblower” och avslöjade USA regerings inhemska övervakningsprogram. Även Högsta domstolen i USA ändrade äktenskapslagen och beviljade federalt erkännande av samkönade äktenskap i USA.

I Sverige fick vi vår första kvinnliga ärkebiskop, Antje Jackelén. 13-åriga Linn tar sitt liv vid Kumla järnvägsstation efter att ha tvingats till döden av en nätpedofil. Händelsen fick stor uppmärksamhet på medierna runtomkring i Sverige. Det var upplopp i Husby där över 100 bilar brann och vi vet ju alla hur utvecklingen har gått sedan dess.

Det föregående universal året sex var 2004. Året då Facebook skapades och blev det första moderna sociala nätverket. Både Nato och Europeiska unionen släppte in många nya medlemmar genom fördrag som möjliggjorde handel och politisk enhet.

De olympiska sommarspelen hölls i Grekland, nationen där de Olympiska spelen började. Skyskrapan Taipei 101 öppnades för allmänheten, och den var vid den tiden den högsta byggnad i världen och en källa till nationell stolthet.

Tsunamin drabbade Sydostasien och med hundratusentals drabbade och det dog 543 svenskar i tsunamin. Alexandra Fossmo dödades i Knutby vilket det går en serie om i TV 4, det var en stor skandal. En åttaårig pojke och en 56-årig kvinna knivmördas i Linköping av en okänd gärningsman och det tog 18 år innan mordet uppklarades, efter det har det skett många mord i Sverige årligen, som aldrig klaras upp

När vi tittar på 1995, ett tidigare universal år sex, ser vi att detta var året som Internet blev privatiserad, vilket gjorde World Wide Web (www.) tillgängligt för alla. Windows 95 släpptes samma år, och det gjorde användningen av datorer lätt för både konsumenter och programmerare.

Världen Handelsorganisationen inrättades. Det äldsta investmentbank företaget i Storbritannien kollapsade på grund av ansvarslösheten i en värdepappersmäklares spekulation på Tokyobörsen med bankens pengar.

Den religiösa kulten Aum Shinrikyo släppte ut Sarin-gas i Tokyos tunnelbana. I Oklahoma Stad i USA, körde en fanatisk inhemsk terrorist in en bomb in i en federal byggnad och dödade 168 människor inklusive barn, och skadade 680 andra i den första stora ”hemodlade” terrorattacken.

Indiens regering döpte om Bombay till Mumbai, vilket återställde stadens förkoloniala identitet. Under året dog många kända show-business-kändisar, av vilka de flesta var kända för familjevänliga filmer och TV-program, som Ginger Rogers, Dean Martin, Elizabeth Montgomery, Lana Turner, Eva Gabor.

Sverige blir medlem i EU. Det blev stopp för försäljning av blyhaltig bensin i Sverige. Den svenska Vattendomstolen godkände byggandet av Öresundsbron. Världsmästerskapen i friidrott invigdes i Göteborg, och kallades av många det ”största idrottsevenemanget någonsin i Sverige”.

Så vad ska du fokusera på under ett Universal 6 år?

För det första måste du tänka på din långsiktiga plan och det som är bäst dig själv och dina nära och kära. Utnyttja 6:ans vibration genom att bilda allianser och skapa nya vänskaper. Bygg ett nätverk av ömsesidigt stödjande människor om du kan.

Se till att ditt boende är så stabilt som möjligt och gör ditt bästa att inte att ta på dig nya skulder. I stor skala, bristen på ansvar som beskrivs av den avhoppade värdepappersmäklare och sorgen för dem som fastnat i fanatiskt sektbeteende är bara två av lektioner som siffran sex (6) ska lära ut.

Var trogen dina personliga värderingar och övertygelser, lita på balans och harmoni och se till att skydda det du älskar, är ett säkert sätt att gå framåt på, år 2022.

Nu är det dags att du använder dig utav de möjligheterna som erbjuds i vibrationen av siffran sex!

Var bara försiktig så att du inte faller in i tron att allt som glittrar är guld. Analysera och prioritera det som är viktigast och i vilken tidsordning det ska ske. Analysera noggrant vad du kan göra, när du ska göra det och hur du ska göra det. Ignorera inte och tro inte att du har mer kapacitet än vad du har. Det är okej att be om hjälp eller vänta med vissa projekt. Då kommer du som ut en vinnare.

Hur du kan skörda frukterna av det universella år nr. 6.

Vad betyder detta år av välstånd, familjeutökning (t.ex. födelse och giftermål) och nya relationer för dig?

Det betyder att nu är det dags att du fokuserar på för den typ av livsstil du verkligen vill ha, så att du genom att prioritera kan samla kraft så du kan genomföra det du har satt upp som mål.

Du kommer troligitvis behöva göra vissa justeringar av dina planer på grund av situationer som är utanför din kontroll, men efter de justeringar som behövs, kommer du att vara mer nöjd än du hade förutspått.

Ju mer tid du lägger på att prioritera dina drömmar och mål, desto mer kan du och dina nära njuta av det potentiellt trevliga och framgångsrika år som 2022 är.

Hur du kan skörda frukterna av år 2022

Steg 1. Visualisera

För att ta dig in i framtiden med självförtroende, lätthet och välstånd måste du veta vart du vill gå. Ta en stund för att föreställa dig ditt idealiska liv 2022 och framåt.

Vilka förändringar vill du skapa år 2022?
Vad skulle du vilja uppnå?
Var skulle du vilja gå?
Hur vill du känna dig?
Vilken typ av människor vill du attrahera?

Låt dina tankar flyga och skriv ned det du tänker på. Döm inte och oroa dig inte för ”hur” du ska ta dig dit. Om du börjar hitta på ursäkter för varför du inte kan göra något eller har något, sluta då att göra övningen. Gör något annat och återkomma till övningen senare.

Steg 2. Klarhet

Ett av de viktigaste (men ofta förbisedda) stegen för att sätta upp mål är att vara tydlig med vad målet är. Det är alldeles för vanligt att sätta vaga, oklara mål och sedan se tillbaka med besvikelse när dina mål inte uppnås. Med kraften från de 6 universella energierna är det nu dags att fokusera på dina långsiktiga mål. Inkludera materiella saker som kan göra ditt liv mer bekvämt och harmoniskt. Allt du behöver för ett flödande liv är ett andligt mål, så ta inte dina önskningar för givna.

Skriv ned minst fem (5) tydliga mål och avsikter för 2022.
Anteckna sedan minst åtta (8) ytterligare mål och önskningar du vill uppnå under resten av den nuvarande 9-åriga energicykeln (de tre kommande åren).

Steg 3. Börja agera!

Nu när du är tydlig med vad du vill uppnå 2022 är nästa steg att vidta åtgärder. Ingenting kommer att hända om du inte gör något. Se till att målen är något som kan hända. Se också till att det finns en väg framåt så de saker du vill ha kan nå dig.

Lista 3 – 5 åtgärder du kan vidta för att uppnå det välstånd och de prestationer du önskar.

Tips på vägen!
När du har skrivit din plan börjar du med att förverkliga den. Sätt upp fem (5) saker som du ska göra varje dag. Börja med den uppgiften som är svårast eller tar längst tid. Arbeta av uppgifterna en, efter en. Om du är tidsoptimist och hinner inte med allt, då sätter du upp resterande uppgifter till nästa dag och sätter upp ytterligare de saker du vill genomföra, sammanlagt fem saker varje dag.

Det som är viktigt är vad du vill uppnå, vad som kommer motivera dig när du har det motigt, är rädd, trött, känner motstånd från omgivningen. T.ex. att gå ned 5 kilo i vikt. Se framför dig hur din mage blir plattare, eller att det inte är lika tungt att gå, eller hur du inte kommer ha ont i ryggen längre. Känn känslan av välbehag när du fokuserar på uppgiften

Motivationen måste vara större än motståndet, annars kommer du att lägga av innan du har uppnått ditt mål. Du kommer kanske skylla på din omgivning, ditt jobb, eller i värsta fall skuldbelägga dig själv. Kom ihåg, ansvaret är alltid ditt. Det största motståndet beror på att du inte tycker du är värd det du önskar. Du tror att du inte är tillräcklig för att uppnå ditt mål.

Stärk dig själv med att uppmuntra dig själv i allt du gör, tex. Vad bra, nu har jag diskat. Härligt, nu har jag burit ut soporna. Jag är så nöjd nu när jag har dammsugit, betalat räkningen, gått min promenad mm. Jag är en bra människa och jag gör så gott jag kan!

De flesta människor tror att det är mycket lättare för andra att uppnå sina mål, men så är inte fallet. Den som uppnår sina mål har en klar bild av vad den vill uppnå och förstår nyttan och glädjen i det, även när de känner motstånd.

När jag läste till hypnoterapeut för några år sedan hade vi en enorm stor sluttenta som skulle ta evigheter att slutföra. När jag tittade igenom den och insåg hur mycket tid det skulle ta och slutföra den ville jag bara ge upp.

Men jag bestämde mig för att göra det stegvis. Jag bestämde mig för ett slutdatum, vilket var 31 augusti det året. Utifrån det gick jag baklänges och räknade ut hur många uppgifter jag behövde göra varje vecka. Därifrån bröt jag ned det hur många uppgifter jag behövde göra varje dag. Jag såg hela tiden framför mig bilden av att lämna in sluttentan och att äntligen få börja ta emot klienter.

Det var blev en arbetsam sommar, men jag höll hela tiden mina deadlines. Minsta lediga tid satt jag med näsan i mina böcker eller skrev ned svar på frågor och skrev på min uppsats som krävdes för att jag skulle bli godkänd.

Jag lämnade in min tenta den 13 augusti (jag hade bytt på siffrorna 😊). Det var en otroligt skön känsla. Nu var det värt all den tid, energi och ansträngning det hade tagit. Jag hade stärkt mitt självförtroende, jag var stolt över mig själv och nu fick jag äntligen tid till att göra andra saker som jag uppskattade. Det var en stark känsla av välbehag och frihet.

Nu är det din tur att sätta upp dina mål och förverkliga dem. De behöver inte vara så stora, det viktiga är motivet är tillräckligt starkt för dig för att göra förändringen.

Lycka till!

Judith

Kategori:
Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

Här kan du läsa olika inlägg av mig angående hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *