# 22. Stressens psykologiska reaktioner. Hur du frigör dig från mönster i det förflutna.

Hej!

Min förra pod handlade om varför så många unga kvinnor har problem med stress och utmattning trots att de inte har barn och familj.

I det här avsnittet går jag djupare ned i problematiken och tittar på de psykologiska reaktionerna vid stress. Vi undersöker de tre vanligaste psykologiska problemen som är är oro, ångest och depression.

De negativa känslorna är främst relaterad till olika former av rädslor, rädslor och som ofta har skapats lång tid tillbaka under uppväxten.

Det blir en spännande djupdykning i barndom och familjemönster och hur det påverkar dig som vuxen. Det hjälper inte att bara behandla symptom, du måste läka grunderna till att problematiken har uppstått.

Annars är det som att sätta en hink under ett läckande taket. Om du inte lagar hålet så kommer läckagen bara bli fler, och till slut rasar hela taket in.

Det kan du likställa med utmattning, och allt fler får problem att komma tillbaka till arbetslivet vid utmattning om de inte får hjälp med att hela/läka grunderna till stress.

Negativ stress är ofta kopplat till en negativ självbild, där man jämför sig för mycket med andra och kommer alltid finna någon som är bättre.

Det leder till en självbild där man tror att man inte duger och att måste prestera mer hela tiden för att känna sig tillräcklig.

Man tittar för mycket utåt på vad andra gör istället för att fokusera på vad man kan skapa utifrån de förutsättningar man har och vad som ger lust.

Länk till pod:

https://traffic.libsyn.com/livsvision/Stressens_psykologiska_reaktioner.mp3

Du kan även göra quizen: Är du en kvinna som aldrig är riktigt nöjd med dig själv och som har en högljudd och störande inre kritiker?

Quizen tar bara tre minuter att göra och du får svar direkt på vad som är din primära blockering till att skapa glädje och harmoni i ditt liv.

Länk till quiz

https://www.riddle.com/view/nmq2jGhH

God lyssning!

Judith Molnar

Judith Molnar, LivsVision

Din coach för personlig utveckling. Samtalsterapeut, relationsexpert och föreläsare.

I den här podden talar jag om hälsa, psykologi och relationer och även aktuella ämnen från ett  personligt utvecklande och andligt perspektiv.

Efter att ha varit gästföreläsare på radio P4 Göteborg i 4 år och samtalat om olika ämnen inom psykologi, relationer och tar jag nu språnget till att skapa min egen POD radio.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *